Deze sleepvlet is van de waterscouting hier in Utrecht, de boot was in eerste instantie uitgevoerd met een Yanmar liggende 1 cilinder met een simpele stuurinrichting etc.

Doordat de motor een liggende cilinder had, trilt de motor enorm daarbij lekte de motor hier en daar olie en diesel. Al met al was het nooit een pretje om met deze boot te varen en zeker niet met een sleep erachter waar je dan lang over zou doen naar plek van bestemming.

Er moest wat gebeuren! Of de hele vlet weg en opnieuw beginnen of andere motor en het meteen goed aanpakken. Er was uiteindelijk besloten om deze te houden en er een andere motor in te bouwen inclusief goede betimmering en de juiste systemen.

Met de hulp van Jachtservice Utrecht en een aantal andere vrijwilligers vanuit de scouting hebben we gezamelijk dit bootje weer een nieuw leven ingeblazen. Tegenwoordig word er met veel plezier mee gevaren en hij word nu ook goed gebruikt als sleepvlet.

Afgelopen winter (2017) zijn wij weer verder gegaan met dit project.

Dit keer hebben we het achterdek vervangen door een aluminium achterdek om gewicht te besparen. Daarbij hebben we ook een vaste diesel tank ingebouwd in het voordek. Het voordek gaat overigens de winter van 2018 vervangen worden door ook een aluminium dek. De betimmering is wat verbeterd en de roerkoning is vervangen.