Bacchus.

De Bacchus is een grote ruime sloep met een 3 cilinder Perkins diesel erin.

De boot ging voor het eerst in 4 jaar de kant op en mocht daarom ook eens flink onder handen genomen worden.

Het houtwerk in de sloep was al aan het vergaan en de motor had de afgelopen jaren al geen onderhoud meer gekregen. Daarnaast was ook de klacht dat de motor al niet meer wilde starten.

 

Jachtservice Utrecht heeft de sloep weg gesleept en naar onze winterstalling gebracht.

Hier zijn wij begonnen met het groot onderhoud van de sloep.

De motor wilden niet meer startte omdat de compressie in de cilinders veelte laag was. Zoals te zien op 1 van de foto`s hebben we de compressie getest in de kamers van de motor. Hieruit bleek dat de compressie in alle cilinders veelte laag was. Dit betekend vaak het einde van de motor, voordat we de motor afschrijven. Wilden we nog even kijken naar de klepspeling, dit kan een oorzaak zijn voor lage compressie.

Na de kleppen gesteld te hebben, kon de motor weer starten. Nu konden kijken hoe de rest was. Hier kwamen duidelijk nog een aantal problemen naar voren.

Zoals; uitlaatgassen die ontsnapte bij de uitlaat, stotteren tijdens het draaien, te weinig koeling, vervuilde filters en meerder meters die niet meer functioneerde. Temperatuur meter en oliedruk, toch wel de 2 belangrijkste meters in een boot!

Zo hebben we de warmtewisselaar en pijpenbundel ontkalkt en schoon gemaakt.

Het uitlaatspruitstuk was door gerot en daarvoor hebben we een nieuwe op maat gemaakt.

Net zoals de rest van de boten, hebben we de buitenkant ontkalkt en afgespoten. Daarnaast hebben we de boot voorzien van een nieuwe laag anti fouling.

Momenteel zijn we nog met de Bacchus bezig, deze verder af te maken en de puntjes op de I aan het zetten.

Foto`s hiervan volgen nog.