Voor een klant in Culemborg hebben we begin dit seizoen (2017) een polyester schade uitgevoerd.

De rib was ergens tegen aan gevaren en daardoor was er een gat in de romp ontstaan en zoals wij allemaal weten is meetstal een gat in de romp niet het gene waar je op zit te wachten zeker niet als de boot daardoor volstroomt.

Ook omdat er hoge snelheden met deze boot behaald werden was het van belang om de schade goed te bewerken met nieuwe glasmatten ipv alleen het gaatje te dichten.

Zo word een klein gaatje van 2 x 2 cm bijvoorbeeld,  een groter gat en slijpen we met een slijptol een deel van de oude laag weg zodat we meer lijmoppervlak creëren en uiteindelijk de matten die opnieuw geplakt worden gelijk komen te liggen met de rest van de romp/boot.

Als laatste natuurlijk de afwerking, het deel wat bewerkt is, is niet in de kleur van de romp en hebben we met nieuwe gelcoat weer hetzelfde gemaakt als de romp. Met wat schuur en polijst werk was de boot weer als nieuw en zou je heel goed moeten kijken waar de schade heeft gezeten. Dit omdat we nooit dezelfde kleur kunnen behalen doordat door de zon het altijd iets verkleurd.

Enige jammere is, dat we geen foto meer hebben van het eindresultaat, de laatste stap het polijsten missen we in de galerij. Waarop te zien was of eigenlijk niks meer te zien was.