Nu de auto industrie steeds meer met elektrische auto’s komt of Hybride uitgevoerde auto’s kan de watersport natuurlijk niet achter blijven.

Daarom kunt u bij Jachtservice Utrecht terecht voor elektrisch varen. Vragen over en/of offertes hiervan kunt u contact met ons opnemen. Als u geïnteresseerd bent kunnen wij een afspraak inplannen voor een proefvaart in een elektrisch demo model.

Hybride is ook mogelijk, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Februari 2021 gaan we een diesel aangedreven bootje ombouwen tot volledig elektrisch aangedreven voortstuwing.

Het is een stalen schippersvlet van rond de 5 meter lang en 1,5 meter breed.

In overleg met de klant en berekeningen hebben we gekozen voor een 4 KW Waterworld inboard motor. De oude Yanmar 8 pk (liggende cilinder) halen we eruit om ruimte te maken voor de elektro motor en accu pakket.

De klant en JSU hebben besloten er een modern 48 Volt lithium pakket in te zetten ipv lood accu`s dit omdat lithium bijna 2x zoveel rendement heeft dan lood/semi tractie. Maar ook omdat lithium vele malen lichter is dan lood accu`s, wat nog een voordeel van Lithium is, is dat deze accu`s een veel langere levensduur hebben. 

Meer foto`s en info over dit project is terug te vinden bij volgende link https://jachtservice-utrecht.nl/portfolio-item/elektrisch-varen/