Met het afspuiten van deze sloep, kwamen wij erachter dat de boot al enige tijd niet uit het water is geweest en zoals te zien op de foto`s was de Antifouling laag op. Zo konden wij kale plekken zien en een eerdere reparatie die niet goed afgewerkt was.

In overleg met de klant, werd onze gedachte bevestigt. De sloep was al 5 jaar niet uit het water geweest en er werd gevraagd onderhoud te doen aan het onderwaterschip.

Nadat de boot opgedroogd was, kwamen wij nog wat vervelende plekjes tegen. Dit bleek om osmose te gaan. Gelukkig troffen we dit nog aan in de begin fase van osmose.

Deze plekjes zijn vaak makkelijk te zien als de boot opdroogt. De plekjes blijven namelijk nat en ruikt een beetje zurig. (accu zuur)

In overleg met de klant hebben wij geadviseerd hier meteen wat mee te doen voordat de osmose verder gaat. We hebben gekozen om de plekjes apart te behandelen en opnieuw in de gelcoat te zetten. Daarnaast hebben we het complete onderwaterschip meerdere lagen in de 2 componenten Epoxy primer gezet die de osmose moet tegen gaan. Uiteindelijk hebben we natuurlijk het onderwaterschip voorzien van een aantal nieuwe lagen anti fouiling in de kleur rood.

Op de punt van de sloep zijn nog wat beschadigingen aangetroffen die we met warmer weer zullen behandelen.

 

2 componenten Epoxy Primer voor anti fouiling