Nu Jachtservice Utrecht eindelijk een ligplaats heeft in Utrecht, konden we niet wachten natuurlijk om hier wat moois neer te leggen. Enige nadeel was dat de boot elektrisch aangedreven moest zijn.

Goed dan maken we daar maar wat moois van 😉

Oktober 2021 hebben wij een aluminium casco gekocht die door een lasser gebouwd is als hobby project. Het bootje is van 5mm zeewaardig aluminium gebouwd.

Deze hebben wij meteen compleet in de 2 componenten primer gezet. Met daaroverheen afgelakt in de IJssel coatings 2 componenten jachtlak.

Voor de vloer hebben wij gekozen voor hardhouten vlonderplanken die wij meerdere lagen in de olie hebben gezet om vergrijzing te voorkomen.

Omdat de voorzijde en achterzijde erg spits waren hebben wij hier op maat gemaakte stoot rubbers bevestigd evenals de complete rand voorzien van een dikke stootlijst.

 

De aandrijving is een Torqeedo 24 Volt 2,0 Kw motor. Knuppel bedient.                                                  Het accu pakket bestaat uit losse lithium cellen die aan elkaar gekoppeld zijn tot 210 Ah.

Dit ivm het gewicht en grote van de accu`s die wij natuurlijk netjes weg gewerkt wilden hebben in de boot. Ook om ruimte en gewicht te besparen.

De boot willen wij gaan inzetten voor proefvaarten waarbij mensen geïnteresseerd zijn om eventueel hun eigen boot te laten ombouwen tot elektrisch varen.

In dit geval voor elektrische buitenboord motoren, mocht u geïnteresseerd zijn in elektrisch binnenboord aandrijving. Dan hebben wij hier ook mogelijkheden voor, evenals proefvaarten.